GODSMAK GOES SOUTH

Det kallas Stockholms trendigaste stadsdel. Skägghipstern med ironisk keps får ofta möta oförtjänt hån och spe, för Söder har något alldeles unikt.  Det är en kulturell smältdegel, en gryta fylld av kreativitet och nyfikenhet. Men trots den chosefria, avslappnade stämningen är södermalmskunden en av de mest kräsna. Här är man väldigt medveten om sina val. Detta präglar även kokkonsten – och det påverkar oss. Godsmak drar därför söderut, till puttrande pannor  på Södermalm och letar upp fler guldkorn i Fogelströms stadsdel så att du ska få ett större lokalt utbud just där. Våra senaste tillskott  erbjuder heta nudlar, kokande bowls och hamburgare med den perfekta stekgraden. Få det serverat utan att behöva ta klivet ut i rusket.

Noodle Mama. För att behålla nudlarna ännu färskare kör vi nu ut bowls direkt från Noodle Mama på Söder. Noodle Mama är ett paradis för ramenälskaren och lagar kanske den nyttigaste snabbmat som finns. Du komponerar  själv ihop din bowl med nudlar, protein och dressing.

Restaurang Orkidé har genom ett ständigt nytänkande lyckats behålla sin plats på Söders krogkarta sedan 1992. Orkidé vann utmärkelsen Europas bästa thairestaurang under Asian Curry Awards i London 2012.  Aromerna är genuint thailändska.

BC Burgers på Nytorgsgatan är en ambitiös hamburgerrestaurang. Målet är att ha Söders bästa burgare och enligt kritikerna lyckas man med det. Här vördas matglädjen, lägereldskänslan som människan haft sedan urminnes tider. Därav bokstäverna BC, som inte bara står för Burgers & Company utan även för Before Christ, alltså F.Kr. Restaurangen drivs av bröderna Tomas och Simon Moranson som gått ihop med kökschefen Henrik Säving, från Svenska Hamburgerköket och Flippin Burgers, och Peter Ögren, från slakteriet Gudruns. Hamburgarna görs på de bästa köttbitar, handplockade, möra stycken av högrev och bringa, och vegoburgarna tillagas givetvis med samma råvaruomsorg.

Välkommen in till Godsmak, ni som älskar Söder!