FASTLAGSBULLAR

Stålsätter du dig eller smygsmaskar du? Det fuskas redan en del eftersom många har svårt att vänta. För snart är det fettisdag och då firas det fett. Med fett. Semlan hamnar åter på allas läppar och tungor och varje bageri hissas och dissas. Men vi är beredda – för vi älskar semlor och har ställt in oss på den stora dagen. Vi har fastlagsbullar från franska favoriter och andra finingar.   Här tänkte vi lägga fram några avantgardistiska skapelser för de äventyrslystna. 

Cremla från Petite France. Cremlan är det bästa av två världar, en croissant med mandelmassa och grädde som blev förra årets storsäljare hos gulddrakenvinnaren Petite France.

Fransk semla från Sophies Canelé. Sophie Maillard, ett av våra franska nytillskott, har bytt ut mandelmassan mot kastanjekräm. Den är söt, len och en smula rökig, högst bekant för en sann frankofil och spännande inuti en semla. 

Karlsbadersemla. Karlsbader, en klassisk giffel- och kringeldeg, är en vetedeg med mer ägg samt mördeg som ger en tydlig smörsmak. Vissa hävdar att karlsbadersemlan är den läckraste varianten av semlor. Den vi levererar kommer från Haga Tårtcompani.

Semmelcupcakes från Sthlm Cupcakes.  Stans främsta cupcakebageri bakar givetvis semmelcupcakes. Smått, sött och förtjusande fint.

Semmelwrap från Bröd & Salt. Den nyskapande semmelwrappen väckte starka känslor när den kom. Att linda in grädde som en annan macka, liksom?  Semmelwrap är faktiskt godare än det låter eftersom degen, förutom i fråga om formen, inte har något med vanlig wrapdeg att göra. 

Briochesemla från NK-bageriet. Brioche är en luftig, fjäderlätt deg med en viss smörighet som kräver lång jästid och slinker ner i magen snabbare än blixten.  Den gifter sig utmärkt med grädde och mandelmassa. 

Wienersemla. Wienerbrödsdeg istället för  vanlig vetedeg ger en frasig och smörig bakelse. En favorit för många, inte helt olik cremlan i konsistensen. Vi levererar wienersemlor från bagerierna Vivels och Wallins.

Utöver detta har vi kravmärkta, 100 % ekologiska semlor från Konditori Genuin och laktos- och glutenfria alternativ från Friends of Adam och Bröd & Salt. Och så alla de  andra, nybakade, fluffiga, gräddiga från våra andra förstklassiga konditorier. Vilken väljer du? Välkommen in att botanisera på godsmak.se!  

Jag vill ha en semla!

 

PS. Vissa specialsemlor bakas enbart på den stora dagen. Trycket är hårt så beställ i god tid.