VÅRT BÄSTA BAKVERK

Den 4 oktober 2018 firar vi ännu en gång Kanelbullens dag, denna snillrika uppfinning av Kaeth Gardestedt på Hembakningsrådet, instiftad för att hedra vår supersvenska bulltradition. Kanelbullen började saluföras på konditorier på 1920-talet, men det svenska bullätandet härrör från urminnes tider. Sveriges första kända bulle är nämligen en ojäst kornbulle från cirka 400 e.Kr. som hittats i Östergötland. Den är grusig och förkolnad, men består.

Alla hinner dock inte baka själva och Kanelbullens dag har blivit en kontorstradition. Vi på godsmak.se bullar upp med tusentals bullar för att köra ut dem till er. Välj bland ett urval av Stockholms bästa konditorier – Dessert & Choklad Stockholm, Konditori Genuin, Haga Tårtcompani & Bageri, NK-bageriet, Sophies canelé, Petite France, Wallins bageri och Vivels – och låt oss slussa ut bakverken direkt till dörren. Givetvis har vi bullar för alla behov, allt ifrån klassiska till nötfria, laktosfria och veganvänliga bullar.

Kornbullen hittar ni på Historiska museet i Stockholm. De fräschaste bullarna får ni enklast tag i hos oss.
Välkomna in på godsmak.se!

Jag vill ha bullar

 

Ps. För er som tycker att dagen är onödig, ännu ett köpjippo, vill vi bara påpeka att det finns bemärkelsedagar  och akademier för allt möjligt, till exempel Grynkorvens dag och Benbuljongens dag. Mot den bakgrunden känns väl ändå kanelbullen värd en egen dag?