TI AMO, ITALIA

Pizzan är förmodligen världens mest kända maträtt. En av de mest berömda sorterna föddes i Neapel 1889 som en hyllning till den dåtida drottningen Margherita. Den bar därför den italienska flaggans färger, i form av basilika, mozzarella och tomatsås. Till Sverige kom pizzan via Västerås redan i slutet av 1940-talet, men blev en hit först i början av 1970-talet. Idag finns det knappt någon stad i Sverige, från norr till söder,  som inte har en pizzeria. Men för att inte förnärma någon italienare måste det även tilläggas att det italienska köket är så mycket mer än pizzor. Hos oss hittar ni ett brett urval av rätter som minner om Italien.

Il Forno da Pino på Kungsholmen säljer de ljuvligaste av pizzor – den äkta, vedugnsbakade sorten med färska råvaror – och en mängd andra klassiska pastarätter samt sallader.

Beställ från Il Forno.

 

Flames på Sveavägen inne i city bjuder på ett modernt Italienskt kök. Här finns pasta, pizza och färska sallader. Varje maträtt skapas med stolthet till det traditionella italienska köket och med färska råvaror.

Beställ från Flames.

 

Pronto serverar klassiska italienska rätter – pronto! Traditionella pastarätter, vedugnsbakad pizza och ciabatta, samt sallader.

Beställ från Pronto.

 

Solna:

Volles bjuder på härliga sallader, pastarätter och pizza.

Beställ från Volles.

 

Gastra Vedugn är en äkta vedugnspizzeria som även säljer sallader och pastarätter.

Beställ från Gastra.

 

Johanneshov:

Bambino’s serverar italiensk-amerikansk mat som i sinnet transporterar dig rakt in i Gudfadern.

Beställ från Bambinos.

 

Välkommen in till Italien hos Godsmak!

 

Mångfald ger mersmak. Godsmak levererar över 1 000 rätter varje dag.