THAILAND I SUMPAN

Thailand är ett av svenskarnas populäraste resmål. Sol, värme, långgrunda stränder, vänliga människor, fotmassage för en spottstyver och underbar mat. Klart att man längtar dit, i synnerhet under vinterns antågande.

Det thailändska köket är ett uråldrigt sådant som har hämtat inspiration från olika matkulturer. Nudlarna tros komma från Kina, många av kryddorna från Indien, och portugiserna sägs ha tagit med chilin redan på 1500-talet. Och idag har den thailändska kokkonsten i sin tur spridit sig över hela världen. Kanske är det kombinationen av smaker – komponenterna sött, salt, surt och beskt – som får maten att gifta sig så tillfredsställande med smaklökarna. Det thailändska maten har sting utan att vara alltför starkt för våra lagomsuktande gommar och består oftast av en rad smårätter. Enligt modern näringsfysiologi är dessutom det thailändska sättet att äta, en mängd små portioner som intas flera gånger under dagen, ett perfekt sätt att fördela sitt dagliga födointag på. Blodsockerkurvan håller sig på en jämnare nivå och magen kurrar inte i tid och otid.

Vi har givetvis många thailändska restauranger på godsmak.se, men idag vill vi framhäva en pärla i Sundbyberg: Thai Enjoy på Fredsgatan 13 har många stammisar, väl tilltagna måltider och maten smakar som i Thailand. Och du kan beställa den genom oss. För att nå thailändska breddgrader utan att ta flyget dit kan man således drömma sig bort till  Thailand härhemma. Beställ några rätter, ratta in Sunshine Radio Phuket 101.50 och smaka på Thailand hemma i soffan. Lite sprudlande koriander mot tungan – och vips överlever du mörkret och kylan.

Ta en titt på vårt utbud från Thai Enjoy: Thai Enjoy

Mångfald ger mersmak. Godsmak levererar över 2 000 rätter varje dag.