SVAMPSÄSONG PÅ GODSMAK

Hösten är här på riktigt. Man huttrar på väg till kontoret. Man huttrar på vägen hem. Sommaren är ett svunnet minne, julen är inte ännu här. För än nalkas bara november med allt vad det medför. Ett gyllengult ljus i mörkret är de fina kantarellerna som i år skockas i skogarna som stockholmare trängs i t-banan. Svamp är en utmärkt smaksättare. Enligt svampkännaren Bo Nylén är Djurgården, i trakterna kring Blockhusudden, ett utmärkt svampställe.  Gnesta, Tyresö och Mälaröarna bjuder också på Sörmlandsguld. Och för dig som inte hinner ut i skogen men ändå längtar efter svamp, dess glatta, något sega konsistens och mustiga arom, har vi mängder av svamprätter på Godsmak. Ett axplock av dessa är…

Kungsholmsfavoriten Spisa hos Helenas fläskfilé på jägarvis med bacon, kantareller och klyftpotatis.
Det klassiska brasseriet Bistrotekets smörstekta tilapia (fisk) med gräddkokta kantareller.
Bistro Beaux Amis grillade kycklingfilé med jägarsås (bacon, kantareller, grädde) och stekt potatis.
Lo Scudettos pappardelle på oxfilé, karljohansvamp, ostronskivling, provolone och svart tryffelkräm, samt pizzan  på grillad oxfilé, brynta kantareller och karamelliserad lök.
En vegetarisk smakbomb i genren, Sibiriens soppköks gräddiga soppa på färska kantareller, lök och vin.
Paninis veganska, kosmopolitiska bowl med teriyakisvamp, misokålslaw, glasnudlar, sojabönor och furikake.

Välkommen in till Godsmak!

Skogsguld med ett knapptryck