MIDSOMMARTÅRTA

Gŵyl Ganol yr Haf. Nej, det är inte hobbitska utan walesiska för ”sommarsolståndet” som infaller i samband med det vi kallar midsommar. På många andra språk bär dagen namn efter Johannes döparens dag.  Att han kom till jorden i slutet av juni är svårt att verifiera, men sedan 300-talet har européer firat detta den 24 juni. Om högtiden i grund och botten är hednisk eller inte, det tvistar de lärde om – men en sak är säker: Midsommar är en tid för sill och nubbe och somriga tårtor – och den godaste tårtan beställer ni hos oss.

Ät prisbelönt med en spännande  tårta från Haga Tårtcompani, vars blåbärstårta bestående av limemousse,  kladdig blåbärsbotten och italiensk maräng valdes till årets tårta 2014 av White Guide. Haga Tårtcompani

Fika kungligt med en Estelletårta från NK-bageriet. Tårtan består yoghurthallonmousse med färska bär, konstnärligt insvept i rosa marsipan och täckt av maräng.
NK-bageriet

Njut 100 % ekologiskt med  en Jordgubbsdröm från Konditori Genuin. Skapelsen är fylld av vaniljpannacotta och fluffig jordgubbsmousse på chokladbotten.
Konditori Genuin

Smaka gluten- och laktosfritt hos Friends of Adam. Prova bland annat en mango- och passionsmoussetårta med hallon- och limepannacotta på mazarinbotten.
Friends of Adam

Godfika  med humor beställer ni hos Wallins bageri vars klassiska marsipantårta kan beställas med valfritt tryck. Skicka in en porträttbild och smaka på  en ljuvlig egotripp.
Wallins bageri

Och sist men inte minst, till den som önskar en traditionell svensk midsommartårta: Sommartårtan från Vivels bageri med grädde och jordgubbar.
Vivels bageri

Om ni önskar beställa hela buffén har vi många alternativ. Välj och vraka bland buffémenyer fulla av delikatesser från världens bästa kök.
Buffé

Välkomna in på Godsmak!

 

Mångfald ger mersmak. Godsmak levererar över 1 000 rätter varje dag.