KALASA PÅ KALKON

Magen skriker efter riktigt mättande mat, gärna varm, såhär års. Troligen beror det på vädret – att det är höst, en allt kallare sådan, och därmed lagas det mustiga grytor, ugnsgrillade mäktiga stekar och andra kötträtter i hemmen. Men sällan kommer någon på tanken att förgylla måltiden med en kalkon. Kyckling i ugn, visst. Varje fredag om det inte vankas tacos.  Men kalkonen, denna nyttiga fågel som hyllas i andra delar av världen, är ett klart underskattat fjäderfä.  Tänk bara på alla helstekta kalkoner med cranberry stuffing, amerikanernas paradrätt på Thanksgiving, som man så ofta ser i filmer. Tranbären har vi tagit till oss, men kalkonen lyser oftast med sin frånvaro på svenska bord. Och ordet ”kalkonrulle” väcker snarare tankar på en dålig film än på en matig macka. Det är synd. Kalkonkött är nämligen magert, men mättande och förstklassigt ur näringssynpunkt. Kanske är det dags att tänka om? 

Vi har kalkonen ni behöver – the one and only – den från Ingelsta. Ingelsta Kalkon är kalkonspecialister. De utvecklar, tillagar och säljer kalkonkött från fåglar som föds upp på svenska gårdar på Österlen under höga krav på djuromsorg och kvalitet. Kalkonen finns i alla dess former, fryst och färskt, grytbitar, lår, vingar och en hel massa korvar med spännande kryddning. Och så varma, tillagade rätter som smakar förträffligt och som vi får lov att sälja och leverera via godsmak.se.

Vi har allt ifrån kalkonpaj, kalkonlasagne och kalkonköttbullar till exotisk kalkongryta med basmatiris och en härlig  buffé innehållande delikatesser med franska smaker; örtmarinerat kalkonbröst, pastramikryddat kalkonlår och fransk kalkonpaté med cumberlandsås, serverat med sallad, grönsaker, cornichonger och syltlök.

Välkomna in att ta en titt på vårt utbud. Ingelsta kalkon

Ps.  På bilden ser ni glad personal från Ingelsta kalkons butik i Stockholm.
Sådana bländande leenden får man inte bara av tandkräm.

Mångfald ger mersmak. Godsmak levererar över 2 000 rätter varje dag,