Biff Rydberg

HISTORISK HUSMANSKOST

På sätt och vis kan man inmundiga den tid som flytt. Du har säkert hört talas om biff Rydberg, pyttipannans ädlaste form, och kanske även ätit rätten. Men har du ätit en äkta sådan?

I början av 1900-talet låg hotell Rydbergs vid Gustav Adolfs torg och var en samlingsplats för dåtida hippa kulturpersonligheter. Hjalmar Söderberg, Anders Zorn och Albert Engström trängdes i baren och smakade nog fler än en gång på husets specialitet – biff Rydberg.

Hotellet tvingades slå igen 1914, men 1988 återuppstod historien i form av Rydbergs Bar & MatsalDrottninggatan 88 på Norrmalm i Stockholm. Sedan dess lagar man åter klassikern på det ursprungliga viset – på tärnad oxfilé, tärnad potatis, sauterad lök, äggula & pepparrotskräm.
Godsmak.se serverar ett omsorgsfullt utvalt utbud av Rydbergs rätter. Förutom stjärnrätten hittar du wallenbergare, fisk- och skaldjursgryta och andra läckra rätter.