FRÅN FRÄMMANDE TILL FREDAGSMYS

Förr i tiden var söndagsmiddagen närmast helig. Eftersom söndagen var veckans enda arbetsfria dag, var det ett tillfälle för familjemys, kanske med ett långkok och gratäng plus annat gottgott. Numera, när de flesta av oss arbetar fem dagar i veckan, är fredagen slutet på arbetsveckan.  I många familjer har fredagsmyset ersatt söndagsmiddagen som veckans minihögtid. Och det är ofta tacon som står på bordet.

När texmex-maten lanserades i Sverige på 80-talet var det under kategorin främmande mat och sålde inte något vidare. På 90-talet gick det något bättre – texmex blev lite hippt – men det var inte förrän på 00-talet som tacos fick sitt fullfjädrade genombrott och övergick till att bli en av svenskarnas mest populära fredagsrätter.

Om du vill skippa att laga tacos på fredag – men slippa sura knoddar – kan du beställa texmex via oss. Vi har flera restauranger som levererar texmex. Hos Taco Bar och Wrap World kan du klicka hem tacotallrik, enchilada, quesadilla, burrito  och mycket mer. Och om du vill prova på en hemlagad taco carnita och slippa köa framför kassan levererar vi Paninis middagslådor med färdigkomponerade rätter som du tillagar själv.

Välkommen in till en alternativ form av fredagsmys! Tacofredag

Fakta till dig som vill festa lite extra: Tex-mex är en amerikansk blandning av texansk och mexikansk mat.
Alltså äts den med fördel med cowboyhatt på huvudet, inte med sombrero. Men en piñata kan du ändå smyga in.
En åsna i papp är alltid kul.

Mångfald ger mersmak. Godsmak levererar över 2 000  rätter varje dag.