Fettisdagen – värd att vänta på!

De flesta har skippat fastan men dess ikon, fastlagsbullen, har inte fallit i glömska.Varje år ska det provsmakas och divideras, betygsättas och argumenteras. Den ska vara luftig, saftig och lagom söt – och första bullen bör, enligt seden, inväntas till fettisdagen.

Semlan är ett av våra mest älskade bakverk och har varit det länge. Föregångaren, ”semlokakan”, omnämns redan i Gustav Vasas bibel från 1541, och troligen bottnar bakverkets närmast heliga status just i den långa traditionen.

Om du (i likhet med oss) längtar efter att sätta tänderna i en förstklassig fastlagsbulle har vi semlor för alla, från de mest traditionella till glutenfria, laktosfria och nötfria. Vi tycker nämligen att du är värd en semla som passar dig och vi bullar upp inför den stora dagen, för den är värd att vänta på och smakar garanterat bäst på fettisdagen.

Välkomna in att välja och vraka på godsmak.se/fettisdagen